NLP

NLP

Neurolingvistisk programmering (NLP), er en form for terapi baseret på den antagelse at sprog og sprogbrug spiller en vigtig rolle i at forme vores tanker og adfærd, og påstår at vi kan opnå mål inden for personlig udvikling ved at bruge forskellige teknikker.


I slutningen af 80'erne deltes NLP i praksis i en forretningsorienteret modelformidlende retning og en psykoterapeutisk teorifunderet retning. NLPs teori om forholdet mellem sprog og adfærd har ikke rod i et videnskabeligt grundlag. NLP er en terapiform som alle andre terapiformer men med mere opdateret interventionsform, der henvender sig til moderne mennesker. NLPs teoridannelse er beskrevet i bogen "NLP og Psykoterapi - teori og kritik" af aut.cand.psych. Bent-Charly H. Hansen


NLP bruges også til personlig udvikling og til at skabe positiv forandring i et menneskes liv. Det gælder både i forbindelse med mental træning for topidrætsudøvere, til erhvervskurser for personlig udvikling og til at afhjælpe følelsesmæssige problemer.


Udviklingen af NLP blev startet i 1970'erne af Richard Bandler og John Grinder, inspireret af blandt andre de tre fremtrædende terapeuter Fritz Pearls, Virginia Satir og Milton H. Erickson. Udviklingen pågår stadig i takt med at NLP-udøvere og teoretikere finder ny viden og får nye erfaringer.


Send os en mail:

kirkegade@energiensunivers.com

Følg os

© All Rights Reserved.

     Energiens Univers